Lezajlott a Brain Bee országos döntője!

https://felvi.aok.pte.hu/static-files/49466/2024.04.06_023.jpg

2024. 04. 16.

Idén harmadszorra rendezték meg az International Brain Bee magyarországi fordulóját a PTE ÁOK falai között. A hazai vetélkedőt a PTE Idegtudományi Centrum és a Magyar Idegtudományi Társaság szervezte, hogy az áprilisi döntőn kiválaszthassák, ki képviseli majd az országot az International Brain Bee versenyen. 

Az itthoni válogató két részre oszlik: egy online írásbeli forgulóra, és a szóbeli döntőre. Az első szekcióra, az online írásbeli feladatokra március 21-én került sor, míg a döntő, szóbeli forduló április 6-án zajlott.

A versenyre idén 37-en jelentkeztek az ország különböző gimnáziumaiból. Az írásbeli forduló után már csak 12-en jutottak be a szóbeli döntőbe, ami a PTE Általános Orvostudományi Kar dékáni tanácstermében zajlott.

A verseny első helyezettje Csirmaz Benedek lett, a a budapesti Németh László Gimnázium diákja, akit Kovács Október Áron készített fel. Benedek az első hellyel nem csak 15 intézményi ponttal is gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára, de indulhat az idei International Brain Bee világbajnokságon is, melyet október 5-9. között rendeznek meg online formában.

A második helyet a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja, Bősze Boldizsár szerezte meg, felkészítő tanára Seres Ádám Zoltán volt. A dobogó harmadik helyére pedig Dinnyés Olivér állhatott, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gimnázium diákja, akit Baranyai József készített fel.

A PTE ÁOK a második helyért 10, a harmadik helyért 5 intézményi pontot ajándékozott a versenyzőknek, ha Pécsen szeretnének tovább tanulni a Karunkon.

Gratulálunk minden résztvevőnek, és reméljük, szeptemberben találkozhatunk a campuszon.