Diákhitel

Nagyfokú szabadság, önállóság, óriási felelősség: ez mind az egyetemi éveket jelenti, melyek akkor lesznek igazán emlékezetesek, ha a hallgatók tudatosan kezelik az idejük mellett a pénzügyeiket is.

A Diákhitelek közül kétfajta konstrukcióból lehet választani: a szabad felhasználású Diákhitel1 bármire költhető: albérleti díjra, laptopra vagy akár a mindennapi kiadások fedezésére; a Diákhitel2-vel képzési díjat lehet finanszírozni.

Ki veheti fel?

Diákhitelt bárki felvehet, aki magyar állampolgár, még nem töltötte be 45. életévét és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik valamely magyarországi felsőoktatási intézményben. A kötött felhasználású Diákhitel2 az önköltséges hallgatók számára igényelhető, a Diákhitel1 minden finanszírozási formában részt vevő hallgató számára elérhető.

Mire lehet költeni?

A Diákhitel1 bármire költhető, legyen szó albérletről, laptopról vagy nyelvtanulásról. A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Ha az intézmény külön térítési díjat számol fel az idegen nyelvű oktatásért, az önköltséges hallgatók Diákhitel2-ből is fizethetik azt.

 

Forrás és további információk: