Teljes mértékű kollégiumi díjtámogatás - az első helyen jelentkező felvételizők számára

2020. május 12.

A Pécsi Tudományegytem Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara teljes mértékű kollégiumi díjtámogatást biztosít mindazon felvételiző diákok számára, akik a 2020-as felvételi eljárás során osztatlan képzéseink egyikét (általános orvostudományi, fogorvostudományi, gyógyszerész) jelölik meg első helyen a felvételi jelentkezéskor, és felvételt nyernek a 2020/2021-es tanévre.

A 2020. őszén kezdődő tanévre a PTE Általános Orvostudományi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara az első helyen jelentkező, és felvételt nyerő azon hallgatók számára, akik akollégiumi férőhelyre is pályázatot nyújtottak be - és azt sikeresen elnyerték - a kollégiumi díj teljes összegét támogatásként biztosítja az első tanítási évben. Azon hallgató, aki 2020/2021-es tanévre elnyeri a díjtámogatást, az azt követő tanévben is megpályázhatja (2021/2022-es tanév) az első év során elért tanulmányi eredménye alapján a díjtámogatás második tanulmányi évre való kiterjesztését.

A támogatást kizárólag a 2020/2021-es tanévre felvételt nyert első évfolyamos (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész szakos) hallgatók vehetik igénybe a 2020/2021-es tanév teljes időtartamára (10 hónapra). 

A kollégiumi díjkedvezmény nem halasztható, a következő tanévre át nem vihető, és kizárólag azon felvételizők vehetik igénybe, akik a 2020-as felvételi eljárást megelőzően nem folytattak tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi vagy Gyógyszerésztudományi Karán.

PTE Kollégiumai, kollégiumi lehetőségek

A támogatásról bővebb információ kérhető:

Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda

info@aok.pte.hu