Szolgáltatások

Kollégiumi elhelyezés

Kedves leendő Kollégista!

A PTE ÁOK hallgatóinak minden tanév elején lehetőségük van kollégiumi férőhelyet igényelni. A férőhelyek elosztása szociális rászorultság alapján történik a tanév elején benyújtott pályázat alapján.

A PTE ÁOK hallgatói a Balassa János Kollégiumba nyerhetnek felvételt, mely az Elméleti Tömbtől 5 percre található (7624 Pécs, Jakabhegyi út 6.).

Kollégiumunk nyolc emeletes épület, 380 férőhellyel, két ágyas szobákkal. Minden emeleten található fürdő és konyha - ez utóbbiban tűzhely és hűtők is vannak-.Mosókonyha négy emeleten van, melynek kulcsát a többi közös használatú helyével együtt a portán kaphatod meg igazolvány ellenében. Szintén itt kérhetsz porszívót és felmosó vödröt is, mivel a szobáját mindenki maga takarítja.

Szabad óráid aktív eltöltésére is sok lehetőséget biztosítunk: A földszinten van a számítógépterem internet használati lehetőséggel. A gépek használatához a rendszergazdától kapsz felhasználói kódot. Szomszédságában snooker-, illetve videoterem biztosít kikapcsolódást, míg ha művészi hajlamaid vannak, a hangszigetelt stúdióban zenélhetsz és fotolaborunk is áll rendelkezésedre! Kondi terem, és az első emeleten aerobik és tánc órák várnak a mozogni vágyókra, a koli mögötti pályán pedig akár a focibajnokságon is részt vehetsz. Két tanulószoba és szövettanterem is van, ha tanulnod kell. Ez utóbbi hasznos segítség az anatómia és a pathologia tanulásban.

A szociálisan különösen rászoruló hallgatók minden év elején pályázhatnak az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Esélyegyenlőségi pályázatára. A pályázat elnyerése esetén az EHÖK az egész eves teljes kollégiumi díjat átvállalja!

Aktuális pályázatokról, szabályzatokról a Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság honlapján tájékozódhatsz.

Események

A hónap eseményei

2017 december
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  • dec 2

    Fél éves érettségire felkészítő tanfolyam

    részletek »