PEN - Pécsi Egyetemi Napok

Pécsi Egyetemi Napok (PEN)

A Pécsi Egyetemi Napok – közismert becenevén PEN – 3 napja alatt 5 színpadon, közel 100 zenekar és DJ lép fel, köztük a legnépszerűbb hazai előadók, mintegy 25 pécsi és több külföldi produkció is.

A 2017-ben, alapításának 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata minden évben három napra újra felkel álmából, hogy megmutassa országnak-világnak, milyen is pécsi egyetemistának lenni.

A Egyetemi Hallgató Önkormányzat 2017-ben a Pécsi Egyetemi Napok részeként, annak nulladik napján a PTE Hangja tehetségkutatóját első alkalommal, de tradicionális reményekkel szervezi meg és indítja útjára, mint legnagyobb kulturális, hiánypótló rendezvénysorozatát. A tavalyi évben a jelentkezett 48 versenyző először az előválogatón adott számot a tudásáról, a döntőbe 12-en jutottak be, amelyben 4 külföldi hallgatónk is szerepel, amely méltán reprezentálja egyetemünk nemzetköziesedését. 

2019-ban új stílussal és helyszínnel rukkolt elő a PTE. Ebben az évben a nagyszerű egyetemi fesztiválnak már az Expo- Center adott otthont. A rendezvényközpont kültéri részén egy óriási, moder fénytechnikával felszerelt színpadot állítottak fel a szervezők, a közönség a szabad ég alatt tombolhatta végig a pécsi és a magyarországi népszerűségnek örvendő zenekarok koncertjeit. Az Expo belső termeiben, kiváló hangosítással szóltak a hazai és nemzetközi előadók modern és hagyományos slágerei. 

A rendezvény helyszíne: Expo Center (Pécs, Megyeri út 72.) 

A rendezvényre online is lehet elővételes, early bird jegyeket vásárolni, ehhez a PEN Facebook oldalát érdemes figyelni. PTE hallgatóknak a belépőjegy olcsóbb.

Navigáció