Kollégiumi díjtámogatás 2023

2023. január 11.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara teljes mértékű kollégiumi díjtámogatást biztosít mindazon felvételiző diák számára, aki a 2023-as felvételi eljárás során osztatlan képzéseink egyikét (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész) vagy a biotechnológia BSc alapképzést, vagy a biotechnológia Msc mesterképzést jelölik meg első helyen a felvételi jelentkezéskor, és felvételt nyernek a 2023/2024-es tanévre.

A 2023. őszén kezdődő tanévre a PTE Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara az első helyen jelentkező, és felvételt nyerő azon hallgatók számára, akik a kollégiumi férőhelyre is pályázatot nyújtottak be - és azt sikeresen elnyerték - a kollégiumi díj teljes összegét támogatásként biztosítja az első tanítási évben. Azon hallgató, aki a 2023/2024-es tanévre elnyeri a díjtámogatást, az azt követő tanévekben is megpályázhatja (a megpályázott tanévet megelőző év során elért tanulmányi eredménye alapján) a díjtámogatás következő tanulmányi évre való kiterjesztését.

A támogatást kizárólag a 2023/2024-es tanévre felvételt nyert első évfolyamos (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész, biotechnológia BSc és MSc szakos) hallgatók vehetik igénybe a 2023/2024-es tanév teljes időtartamára (10 hónapra). 

A kollégiumi díjkedvezmény nem halasztható, a következő tanévre át nem vihető, és kizárólag azon felvételizők vehetik igénybe, akik a 2023-as felvételi eljárást megelőzően nem folytattak tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi vagy Gyógyszerésztudományi Karán.

Tekintsd meg a pécsi kollégiumokat videón keresztül.