Felvételizők, figyelem! Ezekről a határidőkről ne feledkezzetek meg!

2022. május 27.

Ezeket a dátumokat érdemes megjegyeznetek, ha idén jelentkeztetek a felsőoktatásba.

 

április 20.

Már egy ideje tart az ügyintézési időszak az E-felvételi rendszerben: ilyenkor tudtok online ügyeket intézni, pontszámításról tájékozódni és a jelentkezés óta megszerzett dokumentumokat, okleveleket is elkezdhetitek feltölteni.

Fontos: nem mindenről érkezik hiánypótlási felszólítás. Csak azokat a dokumentumokat kéri a rendszer, amelyek elengedhetetlenek a pontszámításhoz, de ha pluszpontokat is szeretnétek, nektek kell észben tartani a határidőket és pótolni azt, amit korábban nem tudtatok feltölteni.

július 7.

2022. július 7-ig pótolhatjátok a még hiányzó dokumentumokat, és eddig módosíthattok – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjén az E-felvételiben.

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában tudják megtenni. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető. 

Példákon keresztül mutatjuk is, hogy hogyan és mikor érdemes elvégezni a sorrendmódosítást. Kattints ide érte.

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is.

július 21.

Amire minden felvételiző vár, ezen a napon kiderülnek a ponthatárok: általában este nyolckor indul az eredményhirdetés, de egy biztos: 21-én mindenki megtudja, bekerült-e valamelyik kiválasztott szakra.

 

Forrás:

Eduline