Felvételi kisokos: minden, amit az ügyintézés után tudni kell

2021. július 14.

A 2021. július 8-ig leadott (módosítási vagy sorrendmódosítási) kérelmek és pluszban feltöltött dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a július 22-ig – írja a Felvi. Úgyhogy nem kell izgulnotok, ha ma még nem láttok változást.

Változhatnak a pontszámok

A felvételi összpontszámok a fenti papírok és feldolgozottság függvényében alakulnak (ezt a Dokumentumok menüpontban tudjátok ellenőrizni). Így ha egy újonnan feldolgozott bizonyítvány, igazolás hatással van a pontszámotokra, a változás csak feldolgozást követő napon jelenik meg a pontszámban.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy álltok, az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes szakokon kiszámított felvételi összpontszámotokat és annak részleteit (pl pontosan miért kaptatok pontokat, mennyi lett a felvételi vizsga és beszámít-e az OKJ-s bizonyítvány).

Milyen fontos dolgok vannak még?

Érdemes újra átszámolni a pontjaitokat - az Eduline pontszámító kalkulátorát itt találjátok

Mikor lesznek meg a ponthatárok?

A felvételi ponthatárokat várhatóan július 22-én hirdetik ki, ami azt jelenti, hogy aznap kiderül, felvettek-e valamelyik egyetemre. Ezután augusztus 5-ig mindenkinek elküldenek egy úgynevezett besorolási döntésről szóló határozatot, amit a Felviről tudtok letölteni.

Idén felvételiztek? Várjátok velünk a ponthatárokat!

Ahogy már megszokhattátok, mi is készülünk az idei ponthatárhúzásra. A PTE Pont Ott Partit idén is a Széchényi téren rendezzük meg. Nézzétek meg az eseményt itt  és csatlakozzatok Ti is hozzánk július 22-én, hogy együtt izguljunk és ünnepeljünk.

 

Forrás:

Eduline