PTE MOON BIKE 2021

2021. május 10.

A Pécsi Tudományegyetem a 2020-as év sikerein felbuzdulva ismét meghirdeti MOON Bike kihívását. Célunk - a tavalyi rekordokat megdöntve - két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.

 

PTE MOON BIKE

 

kihíváshoz május 15-től bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a @ptemoonbike Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron vesznek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük. Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülünk, annak érdekében, hogy a virtuális közösségünk tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok

  • Május 15. Pécsi Campus kör: ÁJK-KTK- ETK- BTK-TTK-JP Klinikai Tömb
  • Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál
  • Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra 
  • Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől
  •  

 

A részkihívások során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére bíztatjuk ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzuk.

A PTE mint Magyarország legzöldebb egyeteme, kiemelt célja a programmal a - tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a CO2 kibocsátás csökkentésével az üvegházhatás redukálása. 

Csatlakozz kihívásunkhoz! A hetente legalább két távot beküldők között nyereményeket sorsolunk, a kihívás végén pedig a legalább 10x posztolók és összesen legalább 150 km-t teljesítők között értékes ajándékok találnak gazdára.

 

 

Forrás: pte.hu/mon-bike