HUMANS OF POTE 32.- Veres Katinka - másodéves orvostanhallgató

2020. november 3.

Humans of POTE 32.
@Confabula


"Sokan nem értették, hogy mit keresek Pécsen, 220 km-re otthonról, egyből érettségi után, külön költözve; tulajdonképpen egy ismeretlen városban, teljesen egyedül. Még ha nem is volt teljesen ismeretlen és idegen a város, mert korábbi években többször jártam itt, és az egyetem által szervezett TM táborban is több alkalommal vettem részt, mégsem mozogtam olyan otthonosan itt az első pár hónapban.

Ekkor jött a lehetőség, és meg is ragadtam az alkalmat, hogy bekerüljek a HÖK Külügyi Bizottságába - ettől a szemesztertől pedig az a megtiszteltetés ért, hogy a Bizottság elnökévé választottak.

Így nyert értelmet az otthonról bevállalt távolság, hogy mégis mi miatt döntöttem Pécs mellett, ez pedig nem más, mint az egyetem multikulturális jellege. Rengeteget hallottam arról, hogy több külföldi hallgató jár ide, mint magyar, és mennyi közös programon keresztül lehet új, nemzetközi kapcsolatokat kialakítani. Éppen ez a cél hajtott engem is, hogy ezekben minél aktívabban részt tudjak venni.
A szabadidőm nagy része tehát ezen célok megvalósításával, illetve olyan programok szervezésével, mint a Language Café telik, amit egy nagyon jó kezdeményezésnek tartok! Természetesen ezek mellett igyekszem sokat közösségben lenni, ami itt Pécsen valóban páratlan.

A sport mindig is elengedhetetlen része volt az életemnek, így a 8 éve tartó teniszezés sem elhanyagolható, és habár nehezen szokott beleférni a mindennapjaimba, de azért sokszor prioritást szokott élvezni.

A sporton kívül másik nagy szerelmem az utazás, éppen ezért a jelenlegi szituáció nagy szomorúság számomra, mert a közel jövőben egyszerűen nem látom, hogy mikor fogok tudni újra utazni. Az utazás velejárója a különböző kultúrák megismerése iránti vágy. Azonban, ha mégis ki kéne emelni a sok kedvenc hely közül egyet, gondolkodás nélkül Spanyolországot említeném. Egy álmom válna valóra, ha esetleg majd a jövőben rezidensként ott dolgozhatnék."Veres Katinka - másodéves orvostanhallgató