HUMANS OF POTE 23. - Hargitai Emma - hatodéves orvostanhallgató

2020. szeptember 25.

 
Humans of POTE 23.
Forrás:@Confabula
 
“Mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni. Nagyon megörültem, mikor megtudtam elsőéves hallgatóként, hogy van lehetőség az egyetemen óvodákban és iskolákban játékos módon közelebb hozni a gyerekekhez az orvostudományt. Ez a Teddy Maci Kórház.
A Teddy Maci Kórházzal (TMK) teljesen véletlenül ismerkedtem meg. Az akkori HumSirc – most már POE – éppen tájékoztatót tartott tevékenységeiről a „Balassában”. Ott hallottam először a Teddy Maci Kórház létezéséről, és azonnal nagyon megtetszett. Amint lehetett, szobatársammal, Devecseri Gertrúddal már jelentkeztünk is az első programra. Annyira tetszett és kikapcsolt a gyerekekkel való játékos foglalkozás, hogy amikor csak tudtunk, részt vettünk a programokon. Két éve vagyunk Gertivel a TMK koordinátorai, és közben az egyre több felkérés miatt két új vezetővel kiegészült csapatunk.
 
A TMK mellett még sok egyéb tevékenységet is szerencsém volt kipróbálni az egyetemen. Tagja vagyok a Romhányi György Szakkollégiumnak, ami egy remek közösség. Szintén tagja vagyok a TDK-nak, a DDK-nak és a Pártfogó Programnak is, amiknek a szakkolihoz hasonlóan nagyon sok tapasztalatot, élményt, tudást és emberi kapcsolatot köszönhetek.
Hálás vagyok, hogy ennyi mindennek részese lehetettem itt a POTE-n. A gólyáknak, akik most kezdik az egyetemet, csak azt tanácsolnám, hogy bátran vágjanak bele bármibe, és jelentkezzenek az egyetem által nyújtott lehetőségekre.”
 
Hargitai Emma - hatodéves orvostanhallgató