Humans of POTE 22. - Dévai Petra - 5. éves orvostanhallgató

2020. április 28.

Humans of POTE 22.

Forrás: @Confabula


“A Vas megyei Körmenden születtem, ahol már kisgyermek koromban megfogalmazódott bennem azon vágy és érdeklődés, hogy embereken segítsek és később az orvosi hivatást válasszam.
Legjobban a mai napig az akut betegellátás vonz. 2017-ben kezdtem el dolgozni a PTE KK SOT SBO-n. Azóta úgy érzem, rengeteg gyakorlati és elméleti tapasztalatot sikerült gyűjtenem. Megtanultam, hogy az altruista magatartás, a csapatmunka nélkülözhetetlen eleme a sürgősségi ellátásnak.
Március 14-én az egészségügyi vészhelyzet kihirdetésekor épp a „Sürgősségi betegellátás gyakorlata „ kurzuson vettem részt, ez volt idén az utolsó órám az egyetemen. Nem sokkal később lehetőséget kaptam a régi Megyei Kórház területén nyílt Koronavírus Ellátó Központ SBO-ján való munkára. Bár a helyzet új, egy rendkívül jó csapattal dolgozhatok. Most nélkülözhetetlen még jobban odafigyelnünk egymásra és önmagunkra.


Ajánlom mindenkinek, hogy medikusként próbálja ki az ápolói munkát, hiszen nem csak remek tapasztalatszerzési lehetőség, de nincs annál hálásabb érzés, mikor egy korábbi beteg vagy hozzátartozó megismer, üdvözletét küldi, rád mosolyog.”

 

Dévai Petra - ötödéves orvostanhallgató
#humansofpote #pteaok #pote #pecsiorvosi #pecsigyogyszeresz

Language