Humans of POTE 15. - Kállai Róbert, 1. éves fogorvostanhallgató

2020. március 9.

Humans of POTE 15.

Forrás:@Confabula

“Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy, mintha örökké élnél.” - Talán ez az az idézet, amely leginkább meghatározza az életvitelemet. Az új dolgok kipróbálása, élmények gyűjtése, és új emberek megismerése mindig prioritást élvezett nálam. Már kisiskolás koromban érdekelt a zene és a tánc, így sikerült megtapasztalnom milyen az, amikor az ember reggeltől estig talpon van, szóval egyetemen ez már mondhatni hazai pálya. 13 éves zongorista pályafutásom alatt belekóstoltam a klasszikus illetve jazz műfajokba, bár a kortárs filmzenék ragadtak meg a legjobban, melyekkel a mai napig szeretem mosolyra bírni az embereket. A hobbijaim közé sorolnám még a labdajátékok széles arzenálját és a break táncot, melynek 6 évet szenteltem, azonban versenyszerű űzését egy súlyos sérülés miatt be kellett fejeznem. Ettől függetlenül remélem sikerül vele pluszt adnom a POTE Cheerleaders csapat majdani szerepléséhez a Medikus Kupán. Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindkét elfoglaltság megtanított elfogadni a kudarcokat, örülni az apró sikereknek, miközben lehetőséget adott beutazni az országunkat.
Egyetemi tanulmányaimat idén kezdtem fogorvos szakon. Azon diákok közé tartozom, akik nagyon sokáig nem tudták eldönteni, hogy milyen irányba induljanak el a gimnázium után, viszont számos személyes incidens után megtapasztaltam, hogy boldogságomat lelem abban, ha segíthetek másokon, így ezt a hivatást éreztem a legmegfelelőbbnek. Bár még csak az első évemben járok, bátran merem állítani, hogy a lehető legjobb döntést sikerült meghoznom. Megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű közösséghez tartozni.
A lehető legnagyobb kíváncsisággal várom, hogy mit tartogat ez az 5 év számomra. “Az egyetemi éveid lesznek a legszebbek.” - biztos minden hallgató társam megkapta már. De azt mindig kifelejtik, hogy ezért nekünk kell tenni.”

Kállai Róbert - 1. éves fogorvostanhallgató

Forrás: Confabula