Humans of POTE 6. - Ács Bálint, 6.éves orvostanhallgató

2019. november 11.

HUMANS OF POTE 6.

Forrás: @Confabula

“Mindig is lételememnek tartottam az utazást, más helyek és más kulturák megismerését. Orvostanhallgatóként ennek jelentősége nem csökkent a szememben, mert hiszem, hogy ezek a dolgok nagyban fejlesztik szociális készségeinket, segítik személyes és szakmai fejlődésünket.
Diákéveim alatt igyekeztem kihasználni az egyetem adta lehetőségeket, így több külföldi cseregyakorlaton vettem részt. Ezeken olyan tapasztalatokra, élményekre és szoros barátságokra tettem szert, amit korábban el sem tudtam képzelni. Szerintem ezt minden diáktársamnak át kell élnie, és idén elhatároztam, hogy ennek elérésében segíteni is szeretnék. E tanév kezdetétől ezért a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének berkeiben tudományos cseregyakorlatokért felelős koordinátorként igyekszem fejleszteni a POTE nemzetközi kapcsolatait.
Globális szemszögből nézve az egészségügy egyik legfontosabb feladatának a humanitárius segítségnyújtást tartom, így a diploma megszerzése után mindenképp szeretnék Afrikában vagy a világ más részein is tevékenykedni, ahol a leginkább elkél a segítség.”

Ács Bálint - 6.éves orvostanhallgató