Janus Egészségnap a pécsi orvoskaron

https://felvi.aok.pte.hu/static-files/49362/tinywow_DSCF9673_50282671.jpg

2024. 03. 12.

2024 március 5-én ismét megrendezték a Janus egészségnapot a PTE ÁOK Romhányi György aulájában, melyen a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai vehettek részt. A program során olyan kérdésekre kaphattak választ a résztvevők, amelyek a testi-lelki egészséggel kapcsolatosak.

A Janus egészségnap célja, hogy a gimnazisták jobban megismerhessék a pécsi orvoskart és közelebb vihesse őket hivatásuk eléréshez. A rendezvény folyamán különböző standoknál érdeklődhettek a látogatók, melyek között szerepelt a POE (Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete), ahol olyan témákról hallhattak érdekességeket, mint például az elsősegély, antimikróbák, táplálkozás és mentálhigiéné. A MediSkillsLabnál az újraélesztés gyakorlására volt lehetőség, illetve a Kar mentoraival is találkozhattak személyesen a gimnazisták. A TM tábor instruktoraitól érdeklődhettek, hogy milyen lehetőségeket biztosít a pécsi orvosi a felvételi előtt álló diákoknak. Ezeken kívül a Pécsi Tudományegyetem más karai is bemutatkoztak a standoknál.

Egyéni pályaorientációs tanácsadás lehetőségével is élhettek a látogatók, melyen belül a grafológia segítségével kerültek megválaszolásra a felmerülő kérdések. A grafológia a kézírás alapján segít feltérképezni a személyiségjegyeket, azonosítani az erősségeket és felfedezni, hogy miben és hogyan kell fejlődnünk önmagunkban.

A Janus Egészségnap igazán tanulságos volt a gimnazisták számára, ugyanis rengeteg hasznos információt szerezhettek a PTE-ről és az orvoskarról.

Fotógaléria: itt