PTE REKTORI ÖSZTÖNDÍJ 2021

2021. július 9.

 A Pécsi Tudományegyetem hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezését folytatja azzal, hogy ebben az évben is meghirdeti a PTE Rektori Ösztöndíjat. A cél az, hogy az intézmény az elsőéves hallgatóit támogassa.

 „A PTE Rektori Ösztöndíjat a legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan képzésen megkezdő hallgatók számára alapította a Pécsi Tudományegyetem.

– mondta Lengvárszky Attila, a PTE Rektori Kabinet vezetője, majd hozzátette: „A PTE Rektori Ösztöndíját azok a nappali, alap- és osztatlan képzésre felvételt nyert hallgatók kaphatják, akik első helyen jelölték meg PTE-t, és az első 200 legmagasabb pontszámot érték el. További feltétel, hogy a 2021/2022-es tanév őszi és tavaszi félévében is folytassák a hallgatók a tanulmányaikat azon a képzésen, amelyre a 2021- évi általános felvételi eljárás során felvételt nyertek. A második félévi ösztöndíj kifizetésének további feltétele, hogy az első félévben legalább 17 kreditet teljesítsenek a nyertes hallgatók. Az ösztöndíjat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvett hallgatók nyerik el (100 fő állami ösztöndíjas és 100 fő önköltséges hallgató). Az ösztöndíj szétosztásáról a pályázók között karonként a pályázók arányában finanszírozási formánként külön-külön, szintén a felvételi összpontszám alapján rangsorolva döntenek.

 Az ösztöndíj összege 100.000 forint.

Hallgatók mondták:

- elég csak arra gondolni, hogy bizony a tankönyvek sincsenek ingyen, nem is beszélve arról, mennyi mindent kell beszerezni, amikor az ember egy új városba költözik, akár kollégista, akár saját albérletet tart fenn...” – mondja a Rektori Ösztöndíjról Bodó Angelika elsőéves orvostanhallgató.

 „Azért szuper lehetőség, mert semmi "pluszt" nem kell tenni érte, elég, ha első helyen jelöljük a PTE-t.

Hallgatói nyilatkozatok itt megtekinthetőek.

 

Forrás:

www.univpecs.com