Rákellenes küzdelem világnapja

2023. február 14. 10:00 - 16:00
PTE ÁOK, 7624 Pécs Szigeti út 12.

Februárban van a Rákellenes küzdelem világnapja. A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége szeretettel invitálja Önt, illetve családját és barátait a rákmegelőzést és az egészséges életmódot fókuszba helyező “Ismerd fel időben!” kampányára. Február 13-16 között négy városban kerülnek megrendezésre a programok. A kezdeményezésben a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete is részt vesz. 

Február 13-án 16:00-kor Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden EGYSZERRE közös sétával indítjuk el programsorozatunk stafétáját a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a rákmegelőzésre, hiszen rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet! 
Az útvonal: Pécsen, Campustól a Széchenyi térig, gyülekező a Fogászati és Szájsebészeti Klinika bejáratánál (Tüzér u. 1.)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ jóvoltából egészségügyi állapotfelmérést és szűrést rendezünk egészségügyi szakszemélyzet segítségével, mindezt ingyenesen.  Ezekhez mindössze a TAJ-kártya felmutatása lesz szükséges, illetve minden eredményt az EESZT-ben fognak rögzíteni!

Milyen szűréseket végzünk? 

- vérnyomásmérés, vércukormérés 

-koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás 

-kardiovaszkuláris állapotfelmérés

-csontsűrűségmérés 

-testösszetétel analízis , életmódbeli tanácsadás 

-szájüregi szűrés 

-légzésfunkciós vizsgálat és még sok más

Ennek helyszíne és időpontja Pécsen a PTE ÁOK Új Épület előtt, 2023.02.14. 10:00-16:00. 

Várunk minden kedves érdeklődőt a programjainkra! Hívjuk fel közösen a figyelmet a rákmegelőzés fontosságára!

További információ a facebook eseménynél olvasható: https://www.facebook.com/events/2273894266118804