Hírek

Nyílt Nap keretében mutattuk be a 2017/2018-as tanévben induló képzéseinet

2017. február 1, szerda

A középiskolás diákokat és szüleik elérését célzó beiskolázási kampány egyik fontos állomása volt a 2017. január 11-én az Általános Orvostudományi Kar és Gyógyszerésztudományi Kar képzési kínálatát bemutató Nyílt Nap.

Karunkra ellátogató 327 középiskolás diák és szüleik betekintést nyerhetett az orvosi-, fogorvosi-, gyógyszerészi -, és biotechnológusi szakma rejtelmeibe. A vállalkozó érdeklődők számos tevékenységet ki is próbálhattak az Aulában: disznólábat varrhattak, kipróbálhatták hogy működik egy valódi ultrahang készülék, készíthettek gyógyító krémeket, teákat gyógyszerészek segítségével, fantomfejen gyakorolhatták a foghúzás helyes technikáit fogorvosok útmutatásai alapján, gyakorolhatták a sebek kötözését, a vöröskeresztes csoport tagjainak segítségével, s fluoreszkáló mintákat tanulmányozhattak a biotechnológus hallgatók útmutatásai alapján.

Az idei évben újdonságként megtekinthették az érdeklődők hogyan működik a valóságban egy 3D nyomtatógép, s játszhattak a Karok által kialakított „Orvosnevelde” elnevezésű mobil applikációs játékkal is.

12:00-14:00 óra között a nagyelőadóban informatív előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők a 2017/2018-as tanévben induló képzéseinkről (általános orvos, fogorvos, biotechnológus, gyógyszerész). Dr. Fittler András dékánhelyettes a gyógyszerészképzés, Dr. Nagy Ákos szakvezető, a fogorvostudományi képzés,  Dr.Czopf László oktatási dékánhelyettes az általános orvostudományi képzés és Dr. Kvell Krisztián a biotechnológia képzés sajátosságait mutatta be.

Mindezzel párhuzamosan az érdeklődők az Aulában felállított információs pultoknál további tájékoztatást kaphattak a kari nyelvtanulási lehetőségekről, a külföldi cseregyakorlatokról, a sportolási lehetőségekről, a karon elérhető szociális és tanulmányi ösztöndíjakról, tudományos diákköri lehetőségekről, valamint Prof. Dr. Perjési Pál a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, és Dr. Czopf László az Orvostudományi Kar dékánhelyettese is válaszolt a hallgatói, szűlői kérdésekre.

A diákok által feltett kérdések elsősorban a felvételi követelményekre, a többletpontok rendszerére, a felvételi keretszámok várható alakulására, a szakokra vonatkozó minimum ponthatárra, a Karainkon elérhető ösztöndíjakra és a kollégiumi elhelyezkedés lehetőségeire vonatkoztak. Míg a szülők elsősorban a hallgatói szerződés tartalmáról, a költségtérítés összegéről, valamint a megélhetés költségeiről érdeklődtek.

Az eseményen a Kar vezetői, az intézetek munkatársai mellett a hallgatói szervezetek képviselői,  a két kar hallgatói is jelen voltak, így az érdeklődők közvetlenül a diákoktól kérhettek információkat a hallgatói életről, a kollégiumokról és élményeikről.

Fényképgaléria 1, Fényképgaléria 2 és videófilm a Nyílt Napról

 

Események

A hónap eseményei

2018 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 • szept 21

  Minden, ami PTE - PONT itt a Pécsi Napokon is! - Gyógyszerészi gondozás a közforgalmú gyógyszertárba

  részletek »

 • szept 21

  Minden, ami PTE - PONT itt a Pécsi Napokon is! - Teddy Maci kórház és egészségügyi szűrések

  részletek »

 • szept 22

  Minden, ami PTE - PONT itt a Pécsi Napokon is! - Teddy Maci kórház és egészségügyi szűrések

  részletek »

 • szept 28

  Kutatók Éjszákája 2018

  részletek »