Hírek

A Times Higher Education rangsorában a legjobb vidéki egyetem lett a PTE

2020. szeptember 3, csütörtök

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján, méghozzá a legjobb magyar vidéki egyetemként.

A Times Higher Education rangsorában szerepel az 401-500. hely között a Semmelweis Egyetem, míg a 601-800. hely közé rangsorolták az Eötvös Loránd Tudományegyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet. Ez a PTE esetében tavalyhoz képest egy kategóriányi előrelépést jelent.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Ez az eredmény tehát egy igen komplex mérőszám, és a pécsi egyetem előrelépésében minden bizonnyal szerepe van a tudományos teljesítmények utóbbi években mutatott erősödésének is. Ráadásul az intézmény egyre népszerűbb a külföldi hallgatók körében, akik száma – ahogy az Miseta Attila rektor tanévnyitó beszédében elhangzott – már meghaladja az ötezret. Egyértelmű, hogy ez a kimagasló szám is hozzájárult ehhez az előkelő helyezéshez.

Miseta Attila rektor az eredmény alapján hangsúlyozta: „A Pécsi Tudományegyetem fontos stratégiai célkitűzése, hogy a nemzetközi rangsorokban is előrelépjünk. Ebben a járványügyi helyzetben ennek talán még nagyobb jelentősége van, mivel még élesebb a verseny a külföldi hallgatókért. Arra is komoly hangsúlyt fektetünk, hogy a magas színvonalú oktatással párhuzamosan az infrastruktúránk is fejlődjön. Ennek már kézzelfogható eredménye a Modern Városok Program több elkészült, vagy hamarosan elkészülő beruházása ” – mondta a rektor.

A TELJES RANGSOR ITT ÉRHETŐ EL:

timeshighereducation.com

FORRÁS:

PTE

Események

A hónap eseményei

2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 • szept 1

  POTEWellCome - Orientációs hét első évfolyamos hallgatók számára

  részletek »

 • szept 2

  POTEWellCome - Orientációs hét első évfolyamos hallgatók számára

  részletek »

 • szept 3

  POTEWellCome - Orientációs hét első évfolyamos hallgatók számára

  részletek »

 • szept 4

  POTEWellCome - Orientációs hét első évfolyamos hallgatók számára

  részletek »