Hírek

Rengeteg elsős az ÁOK-GYTK orientációs napokon

2018. szeptember 5, szerda

850 első évfolyamos hallgatójának rendezett Orientációs Napokat az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar. Idén először a Szentágothai János Kutatóközpont adott otthont a nagyszabású rendezvénynek. Augusztus 28-án a német és angol programos újoncok, 29-én pedig a magyar programosok tájékozódhattak minden őket érintő kérdéskörben.

Orientációs nap az ÁOK-n, GYTK-n; fotó: Csortos Szabolcs

A Science Building előterét betöltötték a standok, közel 40 szolgáltatóról kaphattak információt az újonnan érkező hallgatók. Az első napon először a német programban résztvevő elsős hallgatók, majd az angol programosok vehettek részt tájékoztató előadásokon. A nagy előadókban párhuzamosan folytak az ismertetők, többek között az épület tervezőjéről, Bachman Zoltánról elnevezett előadóteremben is. A legfontosabb tudnivalókat osztották meg velük a Tanulmányi Hivatal és a Hallgatói Szolgáltató Irodák munkatársai, valamint a hallgatói önkormányzatok képviselői. Ezt követően a különböző standoknál további tájékoztatást nyújtottak a rengeteg érdeklődő újdonsült egyetemistának. A legtöbben közülük minden standot végiglátogattak, és nem túlzás azt állítani, hogy rengetegen voltak, ez annak is köszönhető, hogy a részvétel kötelező volt a tanulmányaikat most megkezdőknek.

Orientációs Napok (ÁOK, GYTK); fotó: Csortos Szabolcs

„A cél az volt, hogy az évkezdéshez nyújtsunk számukra segítséget, a beiratkozáshoz, az orvosi szolgáltatásokhoz, a Neptun kezeléséhez, tantárgyfelvételhez. Nagyon fontos, hogy a különböző egyetemi szolgáltatásokkal megismerkedjenek: a könyvtárakkal, a Támogató Szolgálattal, a Jogklinikával, a sportintézet kínálatával, amelyek mind szükségesek ahhoz, hogy az egyetemi tanulmányaikat megfelelően tudják végezni a hallgatók”

– tudhattuk meg Dr. Duga Zsófiától, az ÁOK Felvételi és Hallgatói Szolgáltatói Iroda vezetőjétől.

Orientációs napok (ÁOK, GYTK); fotó: Csortos Szabolcs

„Jelen voltak továbbá különböző hallgatói szervezetek, kari, és egyetemi szinten, a Táncoló Egyetem, az UnivPécs, a Confabula. Igyekeztünk bemutatni, hogy az egyetemnek milyen széles a szolgáltatások területén a palettája, hogy a tanuláson kívül is létezik élet, és hogy milyen sok olyan szolgáltatás elérhető számukra, amelyek a testi és lelki egészségüket segítik. Itt volt a Rendőrség is, akik különböző biztonsági kérdésekre hívták fel a figyelmet, mint a kerékpáros közlekedés, valamint a Kezedben a biztonságod applikációval is megismerkedhettek a hallgatók” – osztotta meg az irodavezető.

Orientációs napok (ÁOK, GYTK); fotó: Csortos Szabolcs

Orientációs napok (ÁOK, GYTK); fotó: Csortos Szabolcs

Megtudhattuk, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a magyar hallgatók tájékoztatásán kívül a külföldiOrientációs napok (ÁOK, GYTK); fotó: Csortos Szabolcs hallgatók orientációjára is, hiszen ők egy másik kultúrából jönnek, így nekik nem csak az a furcsa, hogy a középiskolás lét után egyetemisták lesznek, hanem hogy egy más kultúrában, más országban vannak, több ezer kilométerre az otthonuktól.

„Olyan szolgáltatásokat, olyan bevezetőt kell nyújtani, hogy ők is megtalálják itt a helyüket” – hangsúlyozta Dr. Duga Zsófia.

 

Az UnivPécs lelkes munkatársai minden hallgatónak osztogatták a frissen megjelent magazint is: a külföldi hallgatókat teljes egészében angol nyelvű magazinnal várták, amely minden szemeszter elején megjelenik. A magyar nyelvű magazin pedig évente négyszer örvendezteti meg olvasóit érdekes cikkekkel az egyetem életéről. A weboldalon pedig folyamatosan frissülő tartalmak várják a látogatókat - ha szeretnél jól értesült lenni, látogasd meg nap mint nap!

Galéria

TÓTH Mariann/UNIVPécs

Események

A hónap eseményei

2020 július
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
  • júl 23

    Pont Ott Party 2020 - felvételi ponthatárok kihírdetése

    részletek »