Hírek

Fergeteges Nemzetközi Est

2018. március 19, hétfő

Ismét megtöltötte a pécsi Expo Centert a Nemzetközi Est forgataga a kultúrák egymásra találása jegyében. Más nem is mutathatná jobban, milyen mélyen gyökereznek a nemzetközi hagyományok a Pécsi Tudományegyetemen, mint az, hogy március 10-én már a huszonnegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi estet.

 

Az Expo Centerben zajló International Evening ezrével vonzotta az orvostudományi és gyógyszerésztudományi kar hallgatóit, oktatóit és ezerféle más résztvevőt.

A Nemzetközi Est hagyományosan az itt tanuló diákok sokféleségét, és itt létrejövő egységét ünnepli az Angol-Német hallgatói Önkormányzat (EGSC) szervezésében.

Berta Anikó, az EGSC irodavezetője elmondta, hogy a rendezvényközpontot megtöltő 3900 vendég közt több mint hatvan ország állampolgárai jelentek meg. A program része a kultúra bemutatása is, az étel- és italkóstolók ezúttal is viharos sikert arattak, ahogy a színpadi programok is, az indiai látványtánctól a norvég diákok kórusán át, a koreai popslágerekig. A nagyteremben zajló főműsor mellett nemzetközi diszkó, és a pécsi zenészeket határok nélkül összefogó Pécs Music Society szervezésében koncertprogram is zajlott a kisebb termekben.

Az International Evening az év legnagyobb eseménye a nemzetközi programban, de nem csupán egy kikapcsolódási lehetőség. Jótékonysági estként fontos helyi ügyeket támogat az EGSC a belépőjegyekből. Adományoztak már számos berendezést az oktatás, vagy éppen a klinikákon zajló gyógyítás számára az elmúlt években, a több milliós beszerzések révén a külföldi hallgatók a hazai betegeket is segítik.

Idén a program újdonságaként 12, nemzetük stílusa által ihletett ruhában fellépő modell is bemutatkozott az esten, akik leendő orvosként és anyaként a nők társadalomformáló erejét képviselték. A hölgyek egy naptárban is szerepelnek majd, amit jótékonysági akcióban az EGSC ad ki és értékesít majd.

Nemzetközi Est 2018

Események

A hónap eseményei

2018 október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 • okt 11

  Felvételi tájékoztató - Illyés Gyula Gimnázium, Dombóvár

  részletek »

 • okt 19

  Komplex egészségnap- Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézet

  részletek »

 • okt 20

  Érettégire felkészítő tanfolyam középiskolás diákok részére

  részletek »

 • okt 26

  TM őszi tábor - középiskolás diákok részére

  részletek »

 • okt 27

  TM őszi tábor - középiskolás diákok részére

  részletek »

 • okt 27

  STOP Mellrák! - Meghívó a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából szervezett rendezvényre

  részletek »

 • okt 28

  TM őszi tábor - középiskolás diákok részére

  részletek »