Hírek

Fergeteges Nemzetközi Est

2018. március 19, hétfő

Ismét megtöltötte a pécsi Expo Centert a Nemzetközi Est forgataga a kultúrák egymásra találása jegyében. Más nem is mutathatná jobban, milyen mélyen gyökereznek a nemzetközi hagyományok a Pécsi Tudományegyetemen, mint az, hogy március 10-én már a huszonnegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi estet.

 

Az Expo Centerben zajló International Evening ezrével vonzotta az orvostudományi és gyógyszerésztudományi kar hallgatóit, oktatóit és ezerféle más résztvevőt.

A Nemzetközi Est hagyományosan az itt tanuló diákok sokféleségét, és itt létrejövő egységét ünnepli az Angol-Német hallgatói Önkormányzat (EGSC) szervezésében.

Berta Anikó, az EGSC irodavezetője elmondta, hogy a rendezvényközpontot megtöltő 3900 vendég közt több mint hatvan ország állampolgárai jelentek meg. A program része a kultúra bemutatása is, az étel- és italkóstolók ezúttal is viharos sikert arattak, ahogy a színpadi programok is, az indiai látványtánctól a norvég diákok kórusán át, a koreai popslágerekig. A nagyteremben zajló főműsor mellett nemzetközi diszkó, és a pécsi zenészeket határok nélkül összefogó Pécs Music Society szervezésében koncertprogram is zajlott a kisebb termekben.

Az International Evening az év legnagyobb eseménye a nemzetközi programban, de nem csupán egy kikapcsolódási lehetőség. Jótékonysági estként fontos helyi ügyeket támogat az EGSC a belépőjegyekből. Adományoztak már számos berendezést az oktatás, vagy éppen a klinikákon zajló gyógyítás számára az elmúlt években, a több milliós beszerzések révén a külföldi hallgatók a hazai betegeket is segítik.

Idén a program újdonságaként 12, nemzetük stílusa által ihletett ruhában fellépő modell is bemutatkozott az esten, akik leendő orvosként és anyaként a nők társadalomformáló erejét képviselték. A hölgyek egy naptárban is szerepelnek majd, amit jótékonysági akcióban az EGSC ad ki és értékesít majd.

Nemzetközi Est 2018

Események

A hónap eseményei

2019 január
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 • jan 8

  Nyílt Nap -középiskolás diákok számára

  részletek »

 • jan 10

  Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

  részletek »

 • jan 11

  Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

  részletek »

 • jan 12

  Érettégire felkészítő tanfolyam középiskolás diákok részére

  részletek »

 • jan 12

  Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

  részletek »

 • jan 16

  Felvételi tájékoztató - PTE Babits Mihály Gimnázium

  részletek »

 • jan 19

  Szülői Tájékoztató Nap - felvételiző, egyetemválasztás előtt álló középiskolás diákok szülei részére

  részletek »

 • jan 23

  Vajda János Gimnázium - Intézetlátogatások, felvételi tájékoztató

  részletek »

 • jan 25

  Ciszterci Szent István Gimnázium, felvételi tájékoztató

  részletek »

 • jan 26

  Érettégire felkészítő tanfolyam középiskolás diákok részére

  részletek »